Hoekschewaard.nl - Academy ”Is ondernemen in de toekomst Science Fiction?”
Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot je persoonlijke Mijn Hoekschewaard.nl pagina.
Nog geen gebruikersnaam? Klik hier om je te registreren.
Mijn Hoekschewaard.nl
donderdag 30 maart 2017 - Tip de redactie
Academy ”Is ondernemen in de toekomst Science Fiction?”
OUD-BEIJERLAND - Een verrassende titel. Nieuwsgierig loop ik de hal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland binnen. Het is druk. Er zijn al aardig wat nieuwe ondernemers gearriveerd die worden verwelkomd door de bekende gezichten binnen het Startersnetwerk.

Fijn om te zien hoe drempelverlagend dat werkt. Niets is vervelender dan je alleen te voelen in de menigte.
Diverse collega-ondernemers hebben introducées meegenomen. Mensen die willen snuffelen aan het ondernemerschap of net hun bedrijf zijn gestart. Al gauw maakt iedereen kennis met elkaar en wordt er druk gepraat.

Om 20 uur worden we toch vriendelijk verzocht plaats te nemen in de zaal. Na een kort welkomstwoord van de voorzitter het Startersnetwerk, Pim Verhage, en de bedrijfscontactfunctionaris van gemeente Oud-Beijerland, Sandra van Putten, begint de Academy.

Scenarioschrijver Marc Linssen neemt ons met gemak mee in zijn reis naar de toekomst. De sfeer zit er in en het is te snel pauze. In de hal praten we door en worden hier en daar al visitekaartjes uitgewisseld en afspraken gemaakt.

Nadat we wat hebben gedronken en de presentatie hebben laten bezinken delen we nog even met elkaar welke lessen wij vanavond meenemen:
• Een JA!-mindset is cruciaal voor de creativiteit, de groei en het voortbestaan van je bedrijf;
• Denk in scenario’s: maak je stip op de horizon en de weg er naar toe zo concreet als een filmscript;
• Zoek daarbij de goede balans tussen groot denken en realisme;
• Beleving is belangrijk om onderscheidend en aantrekkelijk te blijven;
• De toekomst is nu!

Als de deuren van het gemeentehuis sluiten en het alarm erop gaat, staan er nog mensen voor de ingang te praten. De avond was leerzaam en smaakt naar meer! Met een goed gevoel naar huis gaan, met alle nieuwe ontmoetingen in je achterhoofd, de visitekaartjes in je jas. Dat voelt goed!

Was jij verhinderd maar wil je wel kennismaken met andere ondernemers? Het Startersnetwerk Hoeksche Waard heeft maandelijks een interessante leerzame Academy en elke laatste vrijdag van de maand een gezellige netwerkborrel.

Samen Werken Inspireren Groeien. Dat is wat we doen in het Startersnetwerk Hoeksche Waard.