Hoekschewaard.nl - Hoge zorgkosten? Mogelijk komt u in aanmerking voor een vergoeding!
Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot je persoonlijke Mijn Hoekschewaard.nl pagina.
Nog geen gebruikersnaam? Klik hier om je te registreren.
Mijn Hoekschewaard.nl
donderdag 30 maart 2017 - Tip de redactie
fotoboek
Boekenweekfilm
Literair Diner
Annemieke Vonk
Renée Soutendijk, Roos van Erkel en Chris Tates - Twee Vrouwen
Kamerkoor Tiramisu

fotoboek
Kampeer beleving
Meer foto's (Q-photo Maasdam)

Alle foto's

fotoboek
RSS
Hoekschewaard.nl maakt gebruik van RSS feeds voor alle nieuwsberichten. Is dit nieuw voor je? Hier vind je een uitleg.
RSS feed  Abonneer op onze RSS feed
RSS feed  Download de hw.nl RSS reader
Hoge zorgkosten? Mogelijk komt u in aanmerking voor een vergoeding!
HOEKSCHE WAARD - Als u of één van uw gezinsleden een chronische ziekte of beperking heeft, dan kunt u te maken krijgen met diverse zorgkosten. Kosten voor bijvoorbeeld de eigen bijdrage die u voor medicijnen of hulpmiddelen (bijvoorbeeld een scootmobiel) betaalt.

Deze kosten worden niet vergoed door een ziektekostenverzekering en kunnen op jaarbasis hoog uit vallen. In combinatie met andere kosten die u vanwege uw ziekte of beperking maakt, zoals vervoerskosten, kan het een groot beslag leggen op uw besteedbaar inkomen.

Tegemoetkoming bij hoge zorgkosten
Om inwoners van de Hoeksche Waard hierin tegemoet te komen, hebben de vijf gemeenten de regeling ‘Tegemoetkoming bij hoge zorgkosten WIHW 2016‘ ontwikkeld. Via deze regeling kunt u dit jaar een tegemoetkoming krijgen variërend van € 250,- tot € 650,-.

Het daadwerkelijke bedrag is afhankelijk van de hoogte van uw zorgkosten en het inkomen (zie tabel op website www.wi-hw.nl).

Inwoners met hoge zorgkosten, een laag inkomen en geen of een gering eigen vermogen komen in aanmerking voor deze bijdrage. Maar ook inwoners met een inkomen boven bijstandsniveau kunnen een beroep doen op de regeling.

Wethouder Ina van der Werf-Weeda is blij dat deze regeling er is. ‘Inwoners hebben me vaak gevraagd of we als gemeente iets kunnen doen ter verlichting van de hoge zorgkosten. Nu is er een goede regeling voor burgers met een laag inkomen, maar ook als het inkomen hoger is, zijn er bij hoge zorgkosten mogelijkheden voor een tegemoetkoming.

Voor wie?
De nieuwe regeling biedt dus een tegemoetkoming aan mensen, die hoge zorgkosten maken en deze zorgkosten niet vergoed krijgen via bijvoorbeeld de ziektekostenverzekering. Dit kunnen mensen met een laag inkomen zijn, maar ook met een inkomen boven bijstandsniveau.

Meer informatie
Werk & Inkomen Hoeksche Waard (WIHW) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de regeling ‘Tegemoetkoming bij hoge zorgkosten’. Meer informatie over de regeling vindt u dan ook op www.wi-hw.nl. Op die website staat ook het aanvraagformulier dat u kunt invullen en/of downloaden en op basis waarvan besloten wordt of u een financiële compensatie krijgt.

Mocht u niet op de website kunnen kijken, dan kunt u ook contact opnemen met Werk & Inkomen Hoeksche Waard op nummer 088 - 6471 100. Dan ontvangt u de informatie en het aanvraagformulier per post.

NB: De regeling ‘Bijdrage in de kosten voor chronisch zieken en gehandicapten in de Hoeksche Waard 2015’ komt hiermee te vervallen!  

Trefwoorden: hoge, zorgkosten,, WIHW