Hoekschewaard.nl - Tussen Rang en Stand
Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot je persoonlijke Mijn Hoekschewaard.nl pagina.
Nog geen gebruikersnaam? Klik hier om je te registreren.
Mijn Hoekschewaard.nl
donderdag 30 maart 2017 - Tip de redactie
fotoboek
Boekenweekfilm
Literair Diner
Annemieke Vonk
Renée Soutendijk, Roos van Erkel en Chris Tates - Twee Vrouwen
Kamerkoor Tiramisu

fotoboek
Kampeer beleving
Meer foto's (Q-photo Maasdam)

Alle foto's

fotoboek
RSS
Hoekschewaard.nl maakt gebruik van RSS feeds voor alle nieuwsberichten. Is dit nieuw voor je? Hier vind je een uitleg.
RSS feed  Abonneer op onze RSS feed
RSS feed  Download de hw.nl RSS reader
Tussen Rang en Stand
TOUD-BEIJERLAND - Met hulp van de vrijwilligers van Museum Hoeksche Waard haalde ze het geheim van Assendelft boven water: de verborgen liefde van Sara Louise du Faget. De historische roman van Marja Visscher spreekt enorm tot de verbeelding van de hedendaagse lezer.

Op donderdagavond 23 februari 2017 vertelt de gevierde Hoeksche Waardse schrijfster in de Bibliotheek in Strijen alles over haar inspirerende roman en de speurtocht naar het geheim.

Sara Louisa du Faget van Assendelft was de laatste ambachtsvrouwe van Heinenoord en verbleef regelmatig op haar 'buiten'. Zij was door vererving eigenaresse van veel land in en rond Heinenoord met bijbehorende 'heerlijke rechten' zoals het visrecht, jachtrecht en recht van tienden. De rentmeester behartigde de financiële en zakelijke belangen ter plekke in de heerlijkheid. Ze was rijk, van adel en verkeerde in de hoogste kringen.

Toch gebeurde het onmogelijke Sara werd op haar buitenverblijf verliefd op de dicht bij de natuur levende Dirk van der Pligt. Het geheim van Assendelft is dan ook een intrigerende, meeslepende liefdesgeschiedenis geworden, die bijna een leven lang heeft geduurd. Auteur Marja Visscher slaagde erin om in deze setting de beide karakters en hun omgeving in het verhaal een rol te laten spelen.

Auteur en journalist Marja Visscher schreef hierover een literair-historische roman die uitkwam bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Op 23 februari vertelt zij in de bibliotheek te Strijen meer over de achtergronden bij deze historische roman die zich grotendeels afspeelt in de Hoeksche Waard. In de pauze is er gelegenheid om de roman te kopen en te laten signeren.

Donderdag 23 februari | 19.30 uur tot 21.30 uur | Dorpshuis Streona | Stockholmplein 6 | 3291 TP Strijen | Toegang € 6 korting met je biebpas € 3 | Graag vooraf aanmelden in de bibliotheek of via mail.