Hoekschewaard.nl - NSVV pakt een punt na een spectaculaire tweede helft
Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot je persoonlijke Mijn Hoekschewaard.nl pagina.
Nog geen gebruikersnaam? Klik hier om je te registreren.
Mijn Hoekschewaard.nl
donderdag 30 maart 2017 - Tip de redactie
fotoboek
Boekenweekfilm
Literair Diner
Annemieke Vonk
Renée Soutendijk, Roos van Erkel en Chris Tates - Twee Vrouwen
Kamerkoor Tiramisu

fotoboek
Kampeer beleving
Meer foto's (Q-photo Maasdam)

Alle foto's

fotoboek
RSS
Hoekschewaard.nl maakt gebruik van RSS feeds voor alle nieuwsberichten. Is dit nieuw voor je? Hier vind je een uitleg.
RSS feed  Abonneer op onze RSS feed
RSS feed  Download de hw.nl RSS reader
NSVV pakt een punt na een spectaculaire tweede helft
NUMANSDORP - De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft was tegen Spirit, een tegenstander waarvan we in september duidelijk hadden gewonnen. Maar vandaag kregen we te maken met een tegenstander, die duidelijk gegroeid was en die het de Numansdorpers vandaag moeilijk zou maken.

De eerste helft maakte dat al heel snel duidelijk. De Oudekerkers namen direct het initiatief en kregen al na 2 minuten een prima kans, toen Björn van Dijk de buitenspelval omzeilde en alleen voor Melvin Kruijthof kwam, maar hij wist zijn inzet uit de verste hoek te tikken.

Spirit ging door en met veel moeite kon NSVV het doel schoon houden. Slechts een schot van 20 meter van Eric Jansen moest Melvin Kruijthof tot een fraaie redding dwingen. Aan de andere kant kon NSVV daar weinig tegenover stellen. Slechts Marco van Daalen was dicht bij een doelpunt, toen hij de ruimte werd ingestuurd, doch attent reageren van doelman Bastiaan Haasnoot hield hem van een doelpunt af.

De tweede helft werd het spel niet echt beter, maar het werd voor het publiek een stuk aantrekkelijker. De Hoeksche Waarders namen het initiatief en de eerste 20 minuten domineerden de gastheren. Kon Spirit bij een kopbal van Marco Mann nog klaren, kort hierop werd de score open gebroken. Na 55 minuten kon Yoeron van der Ree een hoekschop goed op zijn hoofd nemen en met zijn kopbal liet hij doelman Haasnoot kansloos; 1 – 0.

Vier minuten later konden de Numansdorpers opnieuw juichen, toen een aanval over links eerst door de Oudekerkse verdediging leek te worden afgeslagen, maar de bal belandde voor de voeten van Roderick Bekker, die met een vliegend schot de bal in het net liet belanden; 2 – 0.

NSVV leek in een zetel te zitten, maar niets was minder waar. Vier minuten hierna kreeg Spirit een hoekschop toegewezen en hij draaide de bal met veel effect in de korte hoek en via een Numansdorpse verdediger ging de bal in het net; 2 – 1.

Dit betekende het begin van een heet laatste half uurtje. Spirit gooide alles op de aanval en NSVV kreeg het moeilijk, maar het hield vooralsnog stand. Sterker, er kwam zoveel ruimte vrij, dat er meer dan voldoende mogelijkheden kwamen om bij tegenstoten grote kansen te creëren.

Zo speelde Marco van Daalen zich vrij, maar helaas miste zijn breedtepass de snelheid om de bal bij de vrijstaande Kelvin van der Giesen te krijgen. Mitchel Louwerens speelde de bal schitterend op Kelvin van der Giesen, maar hij kon zich net niet genoeg vrij spelen om de bal in het doel te schieten.

In de daarop volgende tegenstoot ontsnapte de thuisclub op wonderbaarlijke wijzen aan een tegentreffer. In een scrimmage kreeg Spirit wel drie mogelijkheden om de bal in het doel te schieten.

Dit leek een moment om even bij te komen, maar daarvoor kreeg het publiek geen kans. Want 4 minuten voor tijd werd een speler van Spirit binnen de beruchte lijnen in de rug geduwd, scheidsrechter Van der Bend dacht even na en wees toen naar de stip. Stefan Bitter nam het buitenkansje aan en liet Melvin Kruijthof kansloos, 2 – 2.

In een bloedstollende slotfase kregen beide elftallen nog genoeg kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar dat bleef bij kansen, zodat beide ploegen zich met een punt tevreden mochten stellen.

Volgende week speelt NSVV wederom thuis en Papendrecht is dan de tegenstander, een ploeg uit de onderste regionen. Een prima kans voor NSVV dus om zich verder van de onderste plaatsen weg te spelen. Maar het is ook bekend, dat katten in het nauw rare sprongen kunnen maken, wat dus in houdt, dat je voor zo’n elftal extra op je tellen moet passen.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Michael Nijssen (72e Mitchel Louwerens), Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Arjan van Gurp, Jeroen Voshart, Roderick Bekker, Marco van Daalen, Kelvin van der Giesen, Sjoerd Hofstede

Ruststand: 0 – 0
Eindstand: 2 – 2

Scoreverloop:
55e min. 1 – 0 Yoeron van der Ree
59e min. 2 – 0 Roderick Bekker
63e min. 2 – 1 Eigen doelpunt
86e min. 2 – 2 Stefan Bitter (strafschop)
 

Trefwoorden: nsvv