Hoekschewaard.nl - Olav Kooij haalt zilver
Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot je persoonlijke Mijn Hoekschewaard.nl pagina.
Nog geen gebruikersnaam? Klik hier om je te registreren.
Mijn Hoekschewaard.nl
donderdag 30 maart 2017 - Tip de redactie
fotoboek
Boekenweekfilm
Literair Diner
Annemieke Vonk
Renée Soutendijk, Roos van Erkel en Chris Tates - Twee Vrouwen
Kamerkoor Tiramisu

fotoboek
Kampeer beleving
Meer foto's (Q-photo Maasdam)

Alle foto's

fotoboek
RSS
Hoekschewaard.nl maakt gebruik van RSS feeds voor alle nieuwsberichten. Is dit nieuw voor je? Hier vind je een uitleg.
RSS feed  Abonneer op onze RSS feed
RSS feed  Download de hw.nl RSS reader
Olav Kooij haalt zilver
NUMANSDORP - Afgelopen zaterdag 11 februari 2017 is een memorabele dag voor Olav Kooij geworden. Hij pakte zilver bij het NK marathon schaatsen voor de jeugd. Ook Iris van der Stelt haaltde zilver met haar tweede plek in de 12e KPN Marathon Cup in Den Haag.

Het Nederlands kampioenschap marathon schaatsen was een spannende race, maar Olav liet zich niet uit het veld slaan en was de race constant op zijn hoede voor zijn tegenstander Ivo de la Porte, die hem net voor de streep passeerde en goud won. 

De 15-jarige scholier zit in 4-VWO van de Willem van Oranje en schaatst onder de vleugels van Annamarie Thomas, oud-wereldkampioene.

Nikki van der Zee
De Numansdorpse schaatster Nikki van der Zee deed ook mee met het NK marathon schaatsen voor de jeugd. Zij reed bij de junioren A en had 34 ronden lang zicht op een top 10 klassering. Zij kwam echter in de laatste bocht ten val en viel buiten de prijzen.

Iris van der Stelt
Na het Nederlands kampioenschap voor de jeugd was het tijd voor de strijd om de KPN Marathon Cup. Iris van der Stelt werd na haar winst in Groningen nu tweede. Met maar vierduizendste van een seconde voorsprong op de Numansdorpse ging Margot van de Werve als eerste over de eindstreep.