Hoekschewaard.nl - Is 'duif op het dak' een blijver?
Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot je persoonlijke Mijn Hoekschewaard.nl pagina.
Nog geen gebruikersnaam? Klik hier om je te registreren.
Mijn Hoekschewaard.nl
donderdag 30 maart 2017 - Tip de redactie
fotoboek
Boekenweekfilm
Literair Diner
Annemieke Vonk
Renée Soutendijk, Roos van Erkel en Chris Tates - Twee Vrouwen
Kamerkoor Tiramisu

fotoboek
Kampeer beleving
Meer foto's (Q-photo Maasdam)

Alle foto's

fotoboek
RSS
Hoekschewaard.nl maakt gebruik van RSS feeds voor alle nieuwsberichten. Is dit nieuw voor je? Hier vind je een uitleg.
RSS feed  Abonneer op onze RSS feed
RSS feed  Download de hw.nl RSS reader
Is 'duif op het dak' een blijver?
PUTTERSHOEK - De eerste opvoering van de tragikomische musical 'Er zit een duif op het dak' in de Drie Lelies in Puttershoek was vrijdag een regelrechte hit. Zestien spelers, waaronder zes koorleden speelden hun rol met hart en ziel. Dat werd zeer gewaardeerd door het publiek.

Er gebeurt van alles op nummer 54, het leegstaande huis in het seniorenhofje Bloemhof. Bewoners blijken er een dubbelleven te hebben, een geheimzinnige Amerikaan verstopt zich en er blijkt zelfs een illegaal casino te huizen. Liever hadden de bewoners keurige mensen op nummer 54, maar een bemoeizuchtige buurvrouw gooit roet in het eten van de makelaar.

55+ productie
Van alles komt voorbij in de 55+ productie - de leeftijd is inmiddels naar beneden geschroefd - van participatie, keukentafelgesprek (lees: bemoeigesprek), sociale cohesie, een hippie, ambtelijke charmeur en een smachtende maatschappelijk werkster die haar geluk beproeft op een datingsite. Zelfs onschuldige fuchsia's blijken een dubbele bodem te hebben. Toch komt alles op z'n pootjes terecht.

Welzijn Hoeksche Waard
De musical kwam tot stand op initiatief van Thamar van der Poel, combinatiefunctionaris voor senioren van Welzijn Hoeksche Waard. De regie was in handen van Alexis Bloemen met hulp van Mieke Zwinkels. De tekst is van Tineke van Zalinge en zangcoach Marian Meeusen begeleidde de liedjes. De leden van De Hoeksche Duiven maakten zelf het decor.

Voor herhaling vatbaar
Directeur Welzijn Hoeksche Waard Hanneke Vliet-Vlieland: "Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Ik ben supertrots op de spelers en Thamar, want voor haar was dit ook nieuw." En... de Duiven gaan door! Meedoen met een volgende (nieuwe) productie: meedoen@hoekscheduiven.nl.

(Tekst en foto: Alie 't Hooft)